Appartementencomplex 'het Emplacement' te Leeuwarden

In 2017 heeft LED Service Fryslân gewerkt aan het appartementencomplex 'Het Emplacement' te Leeuwarden. In de gemeenschappelijke ruimten is de verlichting vervangen door led verlichting met bewegingsensoren. In de trappenhallen is gekozen voor een nieuwe armatuur met ledverlichting inclusief bewegingsensoren, hiermee wordt elke armatuur individueel geschakeld. Voor de hallen is gekozen voor een plafond bewegingsensor.

Ook de buitenruimten zijn meegenomen. De bestaande armaturen zijn omgebouwd om de armatuur geschikt te maken voor led-verlichting en voorzien van led-verlichting.

 

De gebruikte verlichting is de Neso Led Platine van 10W en 900 lumen (lm). De Neso led platines zijn de ideale vervangers als retrofit van bestaande lichtbronnen als PL-S en PL-L in plafonniéres en wandarmatuur.       

Om de kosten te verdelen heeft het bestuur in overleg met LED-service Fryslân de installatie over twee jaar uitgespreidt. Door de aanpassingen wordt ongeveer 50% van de elektrakosten voor de gezamelijke ruimten bespaard.